Bemutatkozás

Fábián Patrik (etikus hacker, programozó) vagyok, a Websafe IT Security Kft. ügyvezetője. Szeretnék egy kicsit bemutatkozni.

Honnan indultam?

Amióta az eszemet tudom, egészen kiskorom óta érdeklődtem a számítógépek iránt. 8 évesen készítettem az első számítógépes programomat. 2015-ben volt egy fordulópont az életemben, egy saját fejlesztésű operációs rendszerrel indultam egy versenyen és 6. helyezést értem el. Ekkor kezdtem el gondolkodni az informatikai biztonságon.

Miért lettem etikus hacker?

Már több, mint 6 éve programoztam, közben egyre több programnyelvet ismertem meg (C#, C++, PHP, Java, stb.). Ekkor viszont úgy éreztem, hogy a programozás nekem nem jelent elég kihívást már, így egy olyan területet kerestem a számítástechnikán belül, ami folyamatosan fejlődik és Magyarországon még nincs kiforrva, így találtam rá az etikus hacker szakmára.

Egy kis faluban éltem, így nem volt lehetőségem tanfolyamra járni, ezért külföldi hackerek blogjait olvasva és nyilvánosan elérhető sérülékenységeket elemezve sajátítottam el az alapokat. 17 évesen elkezdtem hibavadász programokban részt venni, és akkor tapasztaltam meg, hogy a cégek egyre inkább elismerik a tudásomat. 

Ki is az etikus hacker?

A hacker szó hallatán a legtöbben egy sötét alakra gondolnak, aki cégekhez, bankokhoz tör be, hogy adatokat lopjon. Az etikus hacker viszont ennek az ellentéte, őt bízzák meg a cégek, rendszereik védelmével és sérülékenységeik kijavításával, hogy a valódi veszélyt jelentő támadók ne tudjanak betörni.

A Websafe IT Security Kft. célja és működése

A Websafe IT Security Kft. etikus hackeri és programozói szolgáltalást kínál cégeknek. Fő profilunk a webes biztonság, de emellett programozói és weboldalkészítési feladatokat egyaránt végzünk.

Magyarországon az etikus hackeri tevékenység még nem elterjedt, illetve nincs szabályozott módja sem. Külföldön a hibavadász programok jelentős sikereket értek el, ám ennek kialakulása a hazai piacon elmaradt. Nem titkolt célunk az etikus hackerség megismertetése és elfogadottá tétele a hazai piacon is, hogy még biztonságosabb legyen a magyar internet.

Cégünk ennek érdekében egyaránt nyújt megfizethető szolgáltatást a mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve nagyvállalatok számára is. Minden vállalatnak egyedi igényeire szabott csomagot készítünk.

 

hazaitvegyel.hu